BOEKENTIP – De zeven zussen

BOEKENTIP – De zeven zussen

Eigenlijk wilde ik er niet aan beginnen. Ik was er fel op tegen. Iedereen is in de ban van die boeken. Mijn schoonzus, vriendinnen, de buurvrouw. Zelfs mijn moeder. Hoe leuk kan het nu zijn, dacht ik zelfs. Het is zo’n hype. Ik begin er daarom alleen al niet aan. Ik doe het niet! Totdat een vriendin die best kritisch is op boeken en dus niet zomaar alle boeken leest, mij deze boekenreeks sterk aanraadde. Ze had ook nog eens alle zeven boeken voor me. Dus ben ik overstag gegaan.

En… ik moet je zeggen: ik snap het wel. Ik ben om. Inmiddels ben ik al in boek 5 aan het lezen en ’s avonds moet ik me er echt toe zetten om het licht uit te doen omdat het al laat is en ik de volgende dag weer vroeg op moet. Ik wil gewoon heel graag verder lezen. Ik leg alles (oké bijna alles) aan de kant om maar verder te kunnen lezen. Het leest heel fijn en de schrijfster zorgt ervoor dat je enorm nieuwsgierig wordt naar het verhaal verder.

Als beginnend schrijver kan ik bovendien alleen maar grote bewondering hebben voor de schrijfster Lucinda Riley en niet te vergeten haar ondersteunende team. De boeken zijn fictie, maar elementen in het verhaal zijn gestoeld op waarheid. Er is zoveel research gedaan en goed ook. Elk boek gaat over een zus en over een ander werelddeel. Leerzaam dus ook nog en zo geschreven dat er je gewoon heen wilt waar het zich afspeelt.

Noorwegen zit altijd al in mijn hart sinds ik daar op de motor op vakantie was, maar Rio de Janeiro of Australië trekken nu meer dan ooit. En het stuk over Thailand was een feest van herkenning. Ik zag het allemaal zo voor me. Of het deel over het Alhambra. Ik ben daar geweest, maar zou er nu graag nog een keer heengaan en er met een andere blik naar kijken.

En dan te bedenken dat de schrijfster kortgeleden is overleden. Hoe verdrietig is dat. Gelukkig wordt het achtste boek, over de vader, nog afgemaakt door haar zoon. Iedereen die de boeken leest, is daar blij mee. Want het mysterie van Pa Salt wil iedereen toch wel opgelost zien. Kortom; een echte aanrader deze Zeven zussenreeks!

Lees ook een andere boekentip: Mijn vader/moeder zei altijd!